Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ρεπούση: Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφού αμφισβήτησε την γενοκτονία των Ποντίων, τώρα χαρακτηρίζει «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου

«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε η Μ. Ρεπούση απαντώντας σε ερώτηση για...
τον χορό του Ζαλόγγου.

Σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Alpha η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στις απόψεις της για την γενοκτονία των Ποντίων που αποκάλυψε το Real.gr και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στο κόμμα το οποίο ανήκει. «Η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις αποφάσεις των κοινοβουλίων» σημείωσε η Μ. Ρεπούση σχολιάζοντας την απόφαση της βουλής που αναγνώρισε επίσημα την γενοκτονία.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Γ. Μιχελάκης στις σελίδες του στο facebook και στο twitter το παρακάτω κείμενο, με αφορμή τις θέσεις της κυρίας Ρεπούση για την αμφισβήτηση της γενοκτονίας του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Η …αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα της κυρίας Ρεπούση

«Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά ποιος είναι και ποιος ήταν. Ακόμη πιο γρήγορα θα τον ξεχάσει ο κόσμος γύρω του».

Αυτά έγραφε ο Μίλαν Κούντερα στο «Βιβλίο του γέλιου και της λήθης» το 1978, με σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του.
Εκείνοι αφυπνίστηκαν! Η κυρία Ρεπούση ;

Από real