Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης

• Η πρώην υπουργός προανήγγειλε νέο πολιτικό φορέα • Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ τη Δευτέρα για την Ευρώπη
Την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα προανήγγειλε την Παρασκευή η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Άλλη Όψη» με τον Μανώλη Κοττάκη, άσκησε κριτική στο κόμμα, στο οποίο ανήκει μέχρι τώρα, λέγοντας ότι “δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον το ΠΑΣΟΚ”.

Όπως είπε το κόμμα δεν υποστήριξε μεταρρυθμίσεις που θα του έδιναν μια ταυτότητα με αποτέλεσμα σήμερα “να στηρίζει μεταρρυθμίσεις χωρίς να υποστηρίζει τις δικές του.”

“Τώρα είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν σήμερα από αυτό”, τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου ενώ επεσήμανε πως μετά το περασμένο καλοκαίρι...
δεν έχει συμμετάσχει σε καμία διαδικασία του κόμματος.

Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε υπέρ της εξόδου της τρόικας από τη χώρα λέγοντας ότι την ενοχλεί η εικόνα του να συνδιαλέγονται ο πρωθυπουργός και ο υπυοργός Οικονομικών της χώρας με υψηλόμισθους υπαλλήλους. “Τρόικα τέλος”, δήλωσε συγκεκριμένα τονίζοντας ότι “γνωρίζουμε πώς να κάνουμε πολιτική και δεν την χρειαζόμαστε.”

Όσον αφορά στην κατάσταση στην ΕΕ ανέφερε ότι η κρίση “ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, αυτό που στην Ελλάδα λέμε Κεντροαριστερά”, ενώ υποστήριξε την υποτίμηση του ευρώ. Όπως είπε η ΕΕ πρέπει να λειτουργήσει με άλλους όρους “και με ένα όχι τόσο σκληρό νόμισμα όσο είναι σήμερα.”

Σχολιάζοντας τη σημερινή κυβέρνηση είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς “έχει δημιουργήσει ένα αρραγές μέτωπο” αλλά τόνισε πως αν το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην κυβέρνηση άκουγε την τότε αντιπολίτευση “θα είχαμε την τύχη της Κύπρου”.

“Κούνησα το δάκτυλο στην κοινωνία και έχω ανάγκη τώρα την ταπείνωση”, είπε ακόμα κάνοντας την αυτοκριτική της.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., η ομάδα  “ΔΙΚΤΥΟ”, της οποίας πρόεδρος είναι η κ. Διαμαντοπούλου διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα συζήτησης “Ευρώπη σε αναζήτηση κοινού μέλλοντος. Βορράς-Νότος: μία ισότιμη συνύπαρξη”.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα μιλήσουν οι: Paavo Lipponen (πρώην πρωθυπουργός Φινλανδίας), António Vitorino (πρώην Επίτροπος Ε.Ε. και Πρόεδρος του think tank Notre Europe), η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ).

Οι ομιλητές καλούνται να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: “κατά πόσο μπορούν οι χώρες του Βορρά και του Νότου της Ε.Ε., να συνυπάρχουν ισότιμα στην Ε.Ε. και τι απαιτεί αυτή η συνύπαρξη εκ μέρους όλων, ώστε να πετύχει;”

Από enet