Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις παρά μόνο βρώμικα μυαλά! - Γιατί ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία;

M' αυτό τον τίτλο που βλέπετε στο βασικό της θέμα κυκλοφόρησε το Σάββατο το μεσημέρι η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αλλά δεν τον άντεξαν ούτε οι ίδιοι και φρόντισαν πολύ γρήγορα,μετά από εσωτερική διαμάχη και έξωθεν αντιδράσεις  να τον αλλάξουν (δείτε από κάτω) με τη γνωστή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επονομαζόμενου και "εθνάρχη", "Απέραντο φρενοκομείο"!
Μιλάμε για καθαρή περίπτωση αυτολογοκρισίας και απόσυρσης του φύλλου που ήδη κυκλοφορούσε.

Φίλτατοι της Ελευθεροτυπίας δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις, μονάχα βρώμικα μυαλά!
Μυαλά που νομίζουν ότι αντικαθιστώντας  μια λέξη που εκφράζει μια φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία με τη φράση του "εθνάρχη" (γνωρίζετε άραγε ότι αυτός την είπε το Γενάρη του '89;), που χαρακτήριζε μια παράλογη κατάσταση στην Ελλάδα της εποχής του, απάλυναν...
τις εντυπώσεις.

Αν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι αληθινό, για το χρόνο που επιλέξατε να κάνετε την έρευνα ο Θεός  κι η ψυχή σας (παραμονή της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου του 1967), τότε το θέμα είναι τεράστιο και υπαρκτό για την Ελλάδα και δεν αρκεί πολιτικοί και δημοσιογράφοι να κρύβεστε πίσω από τις λέξεις.

Οι αιτίες που φτάσαμε ως εδώ είναι γνωστές και δεν χρειάζονται διερεύνηση, δραστικές λύσεις απαιτούνται εδώ και τώρα γιατί βρισκόμαστε στις 12 και... πολύ!

Για την ιστορία το αρχικό πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με έρευνα για την 21η Απριλίου και την χούντα (ανήμερα της 21ης Απριλίου 2013)  και με τίτλο  "ΣΚΑΤΑ!" προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μάλιστα λέγεται ότι σ' αυτό οφείλεται και η άρνηση του Τίπρα να επισκεφθεί την εφημερίδα.

Το πρωτοσέλιδο αποσύρθηκε άρον άρον και η δημοσκόπηση της Metron Analysis σύμφωνα με την οποία ένα μεγάλο κομμάτι των ερωτηθέντων (30%) παραδέχεται ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα στη χούντα παρουσιάστηκε  με το νέο τίτλο «Απέραντο φρενοκομείο».

Το γεγονός ότι η Ελευθεροτυπία μια τέτοια ημέρα επέλεξε να φιλοξενήσει δημοσκόπηση με το συγκεκριμένο θέμα σχολιάστηκε πολύ άσχημα και μάλιστα λέγεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας για τον λόγο αυτό ματαίωσε την επίσκεψή του στα γραφεία της εφημερίδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, όπως αναφέρει σήμερα η Ελευθεροτυπία, η συνάντηση να μη γίνει στο Νέο Κόσμο, αλλά στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας» και η εφημερίδα πρότεινε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

Η «Ε» αναφέρει επίσης ότι αφού έλαβε υπ’ όψιν την πίεση χρόνου του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, πρότεινε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

 Το χθεσινό κείμενο της Ελευθεροτυπίας για την δημοσκόπηση:
 «Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την Ελευθεροτυπία, το 30% των ερωτηθέντων θεωρεί πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα». Τα ευρήματα-σοκ καταδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση της χώρας, για την οποία ευθύνεται το πολιτικό σύστημα, προκαλεί κρίση και στην ίδια τη δημοκρατία. Ολόκληρη η έρευνα και η ανάλυση των ευρημάτων στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Η δημοσκόπηση δείχνει σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων να απαντά θετικά στην ερώτηση «Σε λίγες μέρες θα έχουμε 21η Απριλίου. Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;»

Η πλειοψηφία (59%) θεωρεί πως σε θέματα ασφαλείας η κατάσταση επί Χούντας ήταν καλύτερη, 46% θεωρεί ότι είχε καλύτερη διαβίωση και το 24% πιστεύει πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα. Όσο σοκαριστικά κι αν είναι τα ευρήματα άλλο τόσο πρέπει να μετατραπούν σε μια κραυγή αγωνίας της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας προς τους θεσμούς που την υπηρετούν, τα κόμματα, το κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη.

Η έρευνα της Ελευθεροτυπίας επιβεβαιώνει σε μια αποφράδα χρονική συγκυρία όλα αυτά που ως αίσθηση υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και απέναντι στα οποία εθελοτυφλούμε. Αποτελεί την κατάληξη μιας μακράς διαδρομής κατά την διάρκεια της οποίας το πολιτικό σύστημα βούτηξε στην διαφθορά, η κομματικοποίηση του κράτους απαξίωσε τους θεσμούς, κυριάρχησε το πελατειακό κράτους εις βάρος της αξιοκρατίας και η διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών ήταν ο κανόνας.

Είναι το αποτέλεσμα της φτώχειας στην οποία έχει φέρει την κοινωνία η μνημονιακή πολιτική και είναι αποκαλυπτικό της απόγνωσης της κοινωνίας αλλά και της πλήρους σύγχυσης στην οποία την έχει οδηγήσει η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και η αναποτελεσματική διαχείριση της από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Και είναι αποτέλεσμα και της χρονικής απόστασης από εκείνη την μαύρη περίοδο, της άμβλυνσης της μνήμης και της άγνοιας των νεότερων γενιών για την χούντα των συνταγματαρχών, που κατέλυσε την δημοκρατία και τις ελευθερίες, διεύρυνε την ανισότητα και έσπειρε την ανασφάλεια».

Από zeidoron