Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Υλικό της Χρυσής Αυγής σε συλληφθέντες για εμπρησμό ΑΤΜ

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Βόλο τρεις ημεδαποί, ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, που φέρονται να είναι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν εμπρησμό σε Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Επίσης συνελήφθησαν οι γονείς του 17χρονου για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Σε βάρος των τριών νεαρών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί...
όπλων και εκρηκτικών υλών.

Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μετέβησαν πεζοί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. Εκεί, ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να σπάσει με πέτρα το τζάμι της πόρτας ασφαλείας, με σκοπό να ρίξουν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της τράπεζας. Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης έσπασε με πέτρα την οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης Α.Τ.Μ, ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το Α.Τ.Μ. Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας.
Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα, που είχαν κρύψει σε κοντινό σημείο. Οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκούφοι, μία κουκούλα τύπου full face, δύο κασκόλ, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα αδιάβροχο παντελόνι κι ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και τα προαναφερόμενα δίκυκλα οχήματα.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Στην οικία του 21χρονου μία μεταλλική σιδερογροθιά, δύο ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball, έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο κι ένα κινητό τηλέφωνο. Στην οικία του 23χρονου μία κουκούλα τύπου full face. Και στην οικία του 17χρονου μία σιδερογροθιά, ένα ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball, ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο της Χρυσής Αυγής και δύο απομιμήσεις πιστολιών με γεμιστήρες.
Λίγο πριν την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας μπήκε βιαστικά στο σπίτι και λίγο αργότερα βγήκε κρατώντας δύο πλαστικά κουτιά, που έδωσε στη 43χρονη σύζυγό του για να τα κρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κουτιά και κατασχέθηκαν δύο εξάσφαιρα περίστροφα, ένα τυφέκιο με δύο κάννες και μία συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού-τυφεκίου.

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής. Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τους συλληφθέντες του Βόλου. Τα είδη ρουχισμού που... "ανακάλυψε" η αστυνομία στην οικία του ενός ανηλίκου εκ των τριών, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, ακόμη και από λαϊκές αγορές. Αν ανακάλυπταν κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδος ή... μπρελόκ άλλης πολιτικής παράταξης θα τα δημοσίευαν οι υπάλληλοι της ασφάλειας;» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος μετά τη δημοσιοποίηση των συλλήψεων στο Βόλο.

«Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Από enet