Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟY Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, στο σπίτι του στην Κηφισιά, έπειτα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. 

Πριν από τη σύλληψη του...
οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο στο γραφείο του στους Αμπελόκηπους, όσο και στο σπίτι του, όπου και κατέσχεσαν αρχεία και έγγραφα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Σμπώκος συνελήφθη γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του και συγκεκριμένα η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα. 

Σε βάρος του είχε εκδοθεί του ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. 

Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται στην υπόθεση του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για είσπραξη μιζών ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο και κατάφερε να διπλασιάσει επενδύοντάς το. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αλλά στο μεταξύ συνελήφθη. 

Από newpost